Ur SLU:s kunskapsbank

Villkor för Menys kurser

Senast ändrad: 30 maj 2018

Nedan finner du avtalsvillkoren för Menys kurser. Var noga med att du läser villkoren för den kurs din anmälan gäller.

Below you find the terms and conditions of Meny's courses. Be sure to read the terms of the course your registration applies to.

DISA - djuromsorg vid slakt

1.1. Tillgång till digitalt kursmaterial

Endast på avtalet angivna kursdeltagare i respektive kurs äger rätt att för sina egna studier använda det digitala kursmaterialet som Meny ställer till förfogande i den aktuella kursen.

Inloggningsuppgifterna är personliga och får inte överlåtas. Kursdeltagare ges tillgång till det lösenordsskyddade kursmaterialet via Internet under minst 12 månader från kursstart.

DISA-modulerna (Djuromsorg i samband med slakt och annan avlivning) ägs inte av Meny och är inte lösenordsskyddade.

1.2. Tillgång till handledning

I kurser med handledning finns kursledaren tillgänglig under de veckor kursen pågår och normalt högst två veckor efter kursens slut för ev. kompletteringar. I DISA-kursen sker handledning endast under eventuella träffar.

1.3. Tidsmässiga förutsättningar på den egna arbetsplatsen

Medverkan i en Menykurs är en investering i såväl tid som pengar. För DISA-kursen omfattar webbmodulerna ca två arbetsdagar och dessutom tillkommer två heldagsträffar, alternativt ytterligare två dagars självstudier med webbmaterialet.

Att studera på distans kräver goda förutsättningar med avseende på tid och arbetsro. Det är Menys erfarenhet att kursdeltagare som ges sådana förutsättningar på sin arbetsplats också tillgodogör sig och slutför kursen.

1.4. Examination

Examination sker genom slutprov och/eller genom att kursdeltagaren successivt lämnar in olika arbets-uppgifter till kursledaren och diskuterar dem fortlöpande med denne. Kursledaren avgör om deltagaren tillgodogjort sig kursens huvudsakliga innehåll. Någon graderad bedömning görs ej.

Godkändkurs ger diplom som är godkänt för ansökan om kompetensbevis enligt EG 1099/2009.

Det är Jordbruksverket som certifierar och utfärdar kompetensbeviset, med diplomet från Meny som grund.

1.5. Behov av teknik

Medverkan i Menys webbaserade kurser förutsätter att man har tillgång till dator och Internetuppkoppling med tillräcklig prestanda. Se vidare på www.meny.se för närmare detaljer.

1.6. Tillgång till teknisk support

Deltagare kan under kursperioden få hjälp av Menys tekniska support via e-post och telefon. Se vidare på www.meny.se för närmare detaljer. Meny ansvarar inte för teknisk support gällande DISA-modulerna.

1.7 Fakturering

Fakturering görs när respektive kurs startat. 30 dagars betalningsvillkor gäller.

1.8 Avbokning av kursplats

Eventuell avbokning ska ske till Menys utbildningsledare (kontaktuppgifter finns på www.meny.se) och görs kostnadsfritt fram till 1 vecka före kursstart. Om anmälda deltagare ej påbörjar eller ej fullföljer kursen och ingen avbokning gjorts före kursstart faktureras hela kursavgiften.  För helt webbaserade kurser, räknas första inloggningen som kursstart.

1.9 Inställd kurs

Om för få deltagare (5 eller färre) är anmälda, kan Meny ställa in det aktuella kurstillfället. Anmälda kursdeltagare meddelas i så fall via e-post senast 2 veckor före kursstart. Detta gäller schemalagd kurs (kurs med träffar).

Kompetensbevis Hästtransport

Godkänd kurs ger ett personligt kompetensbevis enligt EG 1/2005 artikel 17(2). Anmälan är bindande för det antal kursplatser som anmäls nedan. Inloggningsuppgifterna för dessa skickas från Meny när avtalet är klart. Inloggningsuppgifterna är personliga och får ej överlåtas.

Faktura kommer med post inom två veckor. 30 dagars kredit tillämpas. Kostnad per deltagare: 2 150 kr exkl. moms. Tillägg för snabbhantering: 750 kr exkl. moms. Snabbhantering innebär att en kopia på kompetensbeviset mailas inom två arbetsdagar efter godkänd examination, förutsatt att avtalet är komplett ifyllt. Originalet skickas via post när fakturan är betalad och samtidigt sker inrapportering till Jordbruksverket. Beräknad tidsåtgång för att genomföra kursen är åtta timmar.

Varje kursplats är tillgänglig en månad från startdatum. En kursplats per användare gäller. Kursdeltagaren förutsätts ha tillgång till Internetuppkoppling med tillräcklig prestanda. Meny erbjuder kursrelaterad teknisk support. Gå in på Menys hemsida och klicka på Kompetensbevis-Hästtransportör för närmare detaljer

Menykörkort Livsmedelshygien

Godkänd kurs ger ett personligt Menykörkort i livsmedelshygien. Anmälan är bindande för det antal kursplatser som anmäls nedan. Inloggningsuppgifterna för dessa skickas från Meny när avtalet är klart. Inloggningsuppgifterna är personliga och får ej överlåtas.

Faktura kommer med post inom två veckor, 30 dagars kredit tillämpas. Överträdelse av dessa villkor innebär att Menykörkort inte utfärdas. Kostnad per deltagare: 1 700 kr exkl. moms. Beräknad tidsåtgång för att genomföra kursen är åtta timmar. Varje kursplats är tillgänglig en månad från startdatum. En kursplats per användare gäller. Kursdeltagaren förutsätts ha tillgång till Internetuppkoppling med tillräcklig prestanda. Meny erbjuder kursrelaterad teknisk support. Gå in på Menys hemsida och klicka på Menykörkort - livsmedelshygien för närmare detaljer.

Meny license in Food Hygiene

Approved course provides a personalized certificate; licence in food hygiene. The registration is conclusive on the number of persons listed below. The login details are sent from Meny when the agreement is completed. The login information is personal and may not be transferred.

The invoice arrives by mail within two weeks, 30 days of credit is applied. Violation of these terms and conditions means that the certificate is not issued. Cost per participant: 1,700 kr excl. VAT.

The estimated time required to complete the course is eight hours. Each course is available one month from the start date. One course per user applies.The course participant is expected to have Internet access with sufficient performance. Meny offers course related technical support. Enter Meny’s homepage and click Kurser and Meny Licence in Food Hygiene for more details.

Menykörkort Mat och Klimat

Godkänd kurs ger ett personligt Menykörkort i Mat & Klimat. Anmälan är bindande för det antal kursplatser som anmäls nedan. Inloggningsuppgifterna för dessa skickas från Meny när avtalet är klart. Inloggningsuppgifterna är personliga och får ej överlåtas.

Faktura kommer med post inom två veckor, 30 dagars kredit tillämpas. Överträdelse av dessa villkor innebär att Menykörkort inte utfärdas. Kostnad per deltagare: 1 700 kr exkl. moms. Beräknad tidsåtgång för att genomföra kursen är åtta timmar. Varje kursplats är tillgänglig en månad från startdatum. Kursdeltagaren förutsätts ha tillgång till Internetuppkoppling med tillräcklig prestanda. Meny erbjuder kursrelaterad teknisk support. Gå in på Menys hemsida och klicka på Menykörkort - Mat & Klimat för närmare detaljer.

Innovation och produktutveckling

Godkänd kurs ger ett personligt kursdiplom. Anmälan är bindande för det antal kursplatser som anmäls nedan. Inloggningsuppgifterna för dessa skickas från Meny när avtalet är klart. Inloggningsuppgifterna är personliga och får ej överlåtas.

Faktura kommer med post inom två veckor, 30 dagars kredit tillämpas. Överträdelse av dessa villkor innebär att kursdiplom inte utfärdas. Kostnad per deltagare: 1 700 kr exkl. moms.

Beräknad tidsåtgång för att genomföra kursen är åtta timmar. Varje kursplats är tillgänglig en månad från startdatum. En kursplats per användare gäller. Kursdeltagaren förutsätts ha tillgång till Internetuppkoppling med tillräcklig prestanda. Meny erbjuder kursrelaterad teknisk support. Gå in på Menys hemsida och klicka på Innovation & Produktutveckling för närmare detaljer.

Livsmedelslagen

Godkänd kurs ger ett personligt kursdiplom. Anmälan är bindande för det antal kursplatser som anmäls nedan. Inloggningsuppgifterna för dessa skickas från Meny när avtalet är klart. Inloggningsuppgifterna är personliga och får ej överlåtas.

Faktura kommer med post inom två veckor, 30 dagars kredit tillämpas. Överträdelse av dessa villkor innebär att kursdiplom inte utfärdas. Kostnad per deltagare: 1 700 kr exkl. moms.

Beräknad tidsåtgång för att genomföra kursen är åtta timmar. Varje kursplats är tillgänglig en månad från startdatum. En kursplats per användare gäller.

Kursdeltagaren förutsätts ha tillgång till Internetuppkoppling med tillräcklig prestanda. Meny erbjuder kursrelaterad teknisk support. Gå in på Menys hemsida och klicka på Livsmedelslagen för närmare detaljer.


Kontaktinformation
Sidansvarig: maria.lingaas@slu.se