Menykörkort Livsmedelshygien

Senast ändrad: 05 oktober 2020
Närbild på tre olikfärgade paprikor, en gul, en orange och en röd, foto.

En åtta timmars webbaserad basutbildning i livsmedelshygien för alla som hanterar livsmedel.

Kursen är utarbetad efter Livsmedelsverkets förslag på basutbildning i livsmedelshygien för personer som hanterar livsmedel (rapport 8, 2006).

Vad ingår i kursen?

Kunskapsområden:

  • Egenkontroll och HACCP
  • Hygien och renhållning
  • Matförgiftningar
  • Mikrobiologi
  • Lagar


Hur går det till?

Kursen är fristående, man startar när man vill och arbetar helt på egen hand. Den tar ca 8 timmar och kan genomföras antingen i flera delar eller i ett sträck. Den består av eget arbete via Internet, och avslutas med ett interaktivt slutquiz med frågor som täcker de olika kunskapsområdena.

Kursinnehållet bygger på verklighetsbaserade fall i olika livsmedelsmiljöer, och teoriavsnitten varvas med quizzar.

Vem vänder sig kursen till?

En grundkurs som alla på livsmedelsföretaget bör gå och en lämplig grundkurs för dem på företaget som skall HACCP-utbildas.

Vad kostar det och hur anmäler man sig?

Menykörkort livsmedelshygien kostar 1 700:-/person (exkl. moms).
Godkänd kurs ger kursintyg, som kommer på posten. Nytt slutquiz kostar 750:- (exkl. moms). Kopia på borttappat intyg fås mot en avgift på 750:-(exkl. moms).

Anmälan till kurs 

 

Lärcentrum

Om din egen dator eller uppkoppling inte räcker till kan du ta kontakt med ditt närmaste lärcentrum. De erbjuder en öppen studiemiljö för kommunens småföretagare. Länk till lärcentra finner du nedan.


Kontaktinformation
Sidansvarig: maria.lingaas@meny.se