Aktuellt

Senast ändrad: 07 augusti 2019

Via länken nedan kan du se vilka aktiviteter som år på gång. Vi vill också göra det så lätt som möjligt den som vill att ta del av vår forskning och vad som händer inom programmet. Välj den kanal som passar dig bäst; följ oss på Twitter, eller prenumerera på nyhetsbrevet eller få en uppdatering när vi publicerar nyheter på hemsidan. Om du vill få en samlad bild av framstegen i vår forskning kan du läsa våra årsrapporter.

Podcast

Lyssna till Mistra Biotechs podcast Shaping our food – en podcast om växtförädling och djuravel. Hur hindrar man en extra lurig svamp att angripa växten? Går det att avla fram suggor som inte lägger sig på sina kultingar? Hur gör forskarna när de förändrar generna i växter och djur? Och var går gränsen för vad som är etiskt försvarbart att förändra? Det är några av frågorna som Lisa Beste och Anna Lehrman reder ut i intervjuer med forskare inom olika områden som relaterar till växtförädling, husdjursavel och bioteknik.

 

Nyhetsbrev 

Mistra Biotechs digitala nyhetsbrev publiceras ungefär en gång per månad och berättar exempelvis om forskningsresultat, seminarier, konferenser och nya publikationer inom programmet. Du kan välja om du vill få brevet på svenska eller engelska. 

Prenumerera på Mistra Biotechs nyhetsbrev

 

Twitter

På Twitter får du kortversionen av Nyhetsbrevet, plus lite godbitar från konferenser och seminarier med mera. Vi heter @mistrabiotech och det är Lisa Beste och Anna Lehrman som tweetar (både på svenska och engelska).

Följ oss på Twitter 

 
Nyheter och omvärldsbevakning

På Mistra Biotechs huvudsida publiceras nyheter från programmet och ett urval av forskningsnyheter, debattinlägg, radio- och TV-inslag inom ämnen som relaterar till vår forskning. För att prenumerera på respektive nyhetsflöde klickar du på den blå RSS-ikonen till höger om respektive rubrik på huvudsidan. Observera att du behöver lägga upp prenumeration för både den svenska och den engelska versionen om du ska ta del av alla nyheter. Om du är intresserad av att läsa äldre inlägg finns alla sparade i arkiven under Fler nyheter och Läs mer.

 

Kommande aktiviteter

Här hittar du kommande händelser inom Mistra Biotech, så som seminarier, fältvisningar och andra evenemang. Alla som vill är välkomna att delta på våra arrangemang. Om inget annat anges är det kostnadsfritt. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så är du säker på att inte missa någon aktivitet.

 

Årsrapport

Varje år i början av mars publicerar vi en sammanställning över föregående års forskningsframsteg. Rapporten innehåller bland annat personporträtt av några av Mistra Biotechs forskare, och intressanta texter från programmets styrelseordförande, programchef och gästskribenter. Årsrapporten publiceras både digitalt och i tryckt version.

Läs tidigare årsrapporter

Vill du få en tryckt årsrapport hemskickad? Skicka ett mejl till mistrabiotech@slu.se

Sidansvarig: anna.lehrman@slu.se