Kontaktinformation
Maria Lingaas, Utbildningsledare
Sekretariatet för uppdragsutbildning, SLU i Skara
maria.lingaas@slu.se
0511-670 22
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Denna sida finns inte på det önskade språket. Klicka för att stänga denna ruta.
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Våra experter möter samhällets behov av aktuell kunskap om hållbar användning av ekosystemen med beslutsunderlag som belyser både användningen av naturresurser och miljökonsekvenserna av den. SLU är Sveriges största utförare av miljöövervakning. Vi möter de svenska miljömålen och de globala målen inom Agenda 2030 genom 12 miljöanalysprogram.
Alla led inom det agrara kunskapssystemet behöver öka sin kompetens för att vi ska nå ökad hållbarhet och en konkurrenskraftig lantbruks- och livsmedelssektor.
En effektiv rådgivning är av avgörande betydelse. Därför har vi skapat RådNu - kompetenscentrum för rådgivning.
Flera av RådNu:s medarbetare är aktiva forskare som arbetar för att hitta vägar till förbättrade metoder för rådgivning. Dessutom ingår de i flera spännande projekt runt om i Europa.
Vi erbjuder ett kursutbud med utgångspunkt i Kompetenscentrum rådgivnings ansvarsområde. Utbildning inom dessa områden kan även skräddarsys och paketeras efter behov; såsom webbmoduler, seminarier, föreläsningar och/eller workshops.
I den här kursen har vi valt att fokusera på innovation som process; hur gör man för att ta en idé till verklighet så att den kan skapa nytta?
Övergripande syfte:
Hållbar utveckling av landsbygden genom att ökad sysselsättning och nya företag stimuleras liksom attraktivitet och konkurrenskraft.
Målgrupp:
Verksamma vid leaderkontor och personer i lokala utvecklingsgrupper (LAG) som bland annat har till uppgift att främja innovationer.
Syfte med kursen:
Personer inom leaderverksamheten ska kunna stödja en hållbar utveckling av landsbygden, genom ökad kompetens och färdighet i att identifiera innovativa idéer och stimulera att innovationsprocesser startas.
Mål:
Format, innehåll och upplägg:
Kursen består av ett webbaserat material om innovation, en Skype-föreläsning från Jordbruksverket om att söka stöd för innovationsprojekt/aktuellt regelverk, en träff i Katrineholm (lunch till lunch) samt tre timmars individuell coachning. Datum för Skypeföreläsning och träff i Katrineholm anpassas till anmälda deltagare.
Kursstart: 1 november 2018. Kostnad: 6 000 kr exkl moms.
Kursen var abonnerad av Landsbygdsnätverket.
Maria Lingaas, Utbildningsledare
Sekretariatet för uppdragsutbildning, SLU i Skara
maria.lingaas@slu.se
0511-670 22
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Kontakta SLU • Om webbplatsen