CV-sida

Inga Ängsteg

Inga Ängsteg
Jag är verksamhets ansvarig (föreståndare) för Viltskadecenter. Jag ansvarar för kontakter med myndigheter främst Naturvårdsverket och Jordbruksverket och länsstyrelserna. NV är VSCs uppdragsgivare. Men jag har också daglig kontakt med lantbrukare, hjortägare, biodlare, renägare dvs alla de näringsidkare, jägare men även privatpersoner som kan drabbas av skador av vilt och som VSC också ska serva. Jag arbetar också mycket med alla de olika utbildningar som VSC genomför för länsstyrelsernas personal.

Presentation

Jag är verksamhets ansvarig (föreståndare) för Viltskadecenter. VSC är en centrumbildning vid SLU. Jag har genomgått SLUs interna chefs- och ledarskapsutbilningar. Jag har ett fantastiskt omväxlande och roligt arbete där jag dagligen ställs inför spännande utmaningar. Det är även en förmån att få vara stationerad på Grimsö Forskningsstation i vackraste Bergslagen.

Undervisning

Jag arbetar främst med fort- och vidareutbildning för regionala förvaltningen samt för de avnämare som VSC ska serva.

Bakgrund

Jag kommer ursprungligen från småland och har hela mittt liv haft ett stort intresse för jord, skog, vilt och människor. Jag har arbetat åt SLU på deltid och heltid från 1985 och varit stationerad på Grimsö Forskningstation i Bergslagen. Sedan 1996 har jag främst ansvarat för verksamheten vid Viltskadecenter. Jag är förutom lantbruksutbildning, utbildad Skogstekniker vid Skogsmästarskolan samt Viltmästare. Jag har parallellt arbetat aktivt som lantbrukare hela mitt vuxna liv och har ett lantbruksföretag med fjällkor, hästar och skötsel av naturbetesmarker och jag odlar långliggande vallar när jag inte arbetar med att förebygga skador av vilt.


Kontaktinformation
Projektledare vid Institutionen för ekologi; Viltskadecenter
Telefon: 0581-697336, 070-6625861
Postadress:
Inst för Ekologi, Viltskadecenter
73091 RIDDARHYTTAN
Besöksadress: Grimsö forskningsstation, Grimsö