New search
TD0008

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction

Kursen är också möjlig att läsa på distans.



• Äter man sig frisk, eller sjuk? Hur konsumerar vi mat i dagens samhälle?

• Vad skall vi äta för att må bra?

• Om det finns äkta mat – finns det då också oäkta mat?

• Hur produceras mat idag i jordbruket, och vad gör livsmedelsindustrin?

• Hur är det med matsvinnet - är det konsumenterna som slänger mest?

• Hur skall man tänka beträffande påverkan på klimatet?

• Hur ser framtiden ut för matproduktion i stadsmiljö och på landsbygd, och hur påverkas landskapet?



Kursen kommer att behandla och diskutera matproduktion och konsumtion ur flera olika vetenskapliga perspektiv och sätta samman dessa till en helhet.



Kursen ger en översikt över matkultur och matproduktion idag, och behandlar hur mat produceras, samt hur olika sätt att producera, hantera och processa påverkar matens kvalitet och näringsinnehåll. Hur konsumenters matval påverkar hälsan behandlas, liksom matens påverkan på människors relationer och mentala hälsa, samt betydelsen av säkra livsmedel. Ekonomiska aspekter belyses genom värdekedjan av mat och relationer mellan olika aktörer. Kursen ger även en orientering i möjliga framtida utvecklingsmöjligheter av matproduktion i urban miljö och på landsbygd och dess påverkan på landskapets utformning.

Course evaluation

The course evaluation is now closed

TD0008-10258 - Course evaluation report

Once the evaluation is closed, the course coordinator and student representative have 1 month to draft their comments. The comments will be published in the evaluation report.

Additional course evaluations for TD0008

Academic year 2023/2024

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10258)

2023-08-28 - 2024-01-14

Academic year 2021/2022

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10326)

2021-08-30 - 2022-01-16

Academic year 2020/2021

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10185)

2020-08-31 - 2021-01-17

Academic year 2019/2020

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10281)

2019-09-02 - 2020-01-19

Academic year 2018/2019

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10288)

2018-09-03 - 2019-01-20

Syllabus and other information

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 38060 SEK Cycle: Bachelor’s level (G1N)
Subject: Horticultural Science Food Science Horticultural science Food science
Course code: TD0008 Application code: SLU-10258 Location: Alnarp Distance course: Yes Language: Swedish Responsible department: Department of Plant Breeding Pace: 50%