19
okt
Quality Hotel View, Hyllie Stationstorg 29, Malmö

Frukostseminarium: Dåtidens frukost och framtidens mat

seminarier, workshops |
Frukost 5882-50-Edit Foto Anders Tukler_300x300.jpg

Den nya forskningsplattformen SLU Future Food bjuder på frukost. Vad kommer vi att äta i framtiden? Vi tar reda på det genom att börja med en historisk tillbakablick. Måltidsforskaren och sommarprataren Richard Tellström berättar om frukosten genom tiderna och forskarna Elin Röös och Per Sandin från SLU ger en inblick i några av framtidens viktiga matfrågor.

Program

Richard Tellström och SLU-forskarna Elin Röös och Per Sandin guidar dig på en tidsresa genom frukostlandskapet. Vad åt man förr? Hur har våra vanor ändrats genom historien? Vad kommer vi att äta i framtiden? Vad styr våra matval? Vilken roll spelar etik och teknik? Hur påverkar vår matkultur livsmedels-produktionen och klimatet? Talarna kommer att belysa dessa frågor och fler därtill.

  • Richard Tellström, etnolog och måltidsforskare, sommarpratare 2017, känd från TV-programmet Historieätarna
  • Elin Röös, biträdande universitetslektor och forskare i matens miljöpåverkan, SLU
  • Per Sandin, universitetslektor och forskare i bioetik och miljöetik, SLU

Välkommen!

Läs mer om forskningsplattformen SLU Future Food

Frukostseminariet är en del av konferensen Livsmedelsforum som arrangeras av Aktuell Hållbarhet tillsammans med Naturvårdsverket, Livsmedelsverket, Jordbruksverket, Folkhälsomyndigheten och RISE. Konferensen belyser, analyserar och ger värdefulla svar på hur den hållbara omställningen i livsmedelskedjan kommer att se ut och hur den påverkar olika aktörer.

Fakta
Tid: 2017-10-19 08:15 - 09:00
Ort: Malmö
Lokal: Quality Hotel View, Hyllie Stationstorg 29
Arrangör: SLU Future Food
Sista anmälningsdag: 5 oktober 2017
Pris: Frukostseminariet är gratis
Mer information:

Om du bara vill delta i frukostseminariet, anmäler du dig via den gröna knappen längre upp på den här sidan. Du behöver inte vara anmäld till Livsmedelsforum för att delta i frukostseminariet.

Vill du anmäla dig till Livsmedelsforum gör du det via Aktuell hållbarhets hemsida. Läs mer och anmäl dig till Livsmedelsforum på Aktuell Hållbarhets hemsida.


Relaterade sidor:
Sidansvarig: Pernilla.Johnsson@slu.se