8
dec
Aulan Alnarpsgården, Alnarp

Alnarps nötköttdag

evenemang |
not.jpg

Större marknad och ökad produktion av svenskt nötkött

Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen.

- En mötesplats för att skapa kontakter och lyfta behovet av tillämpbar forskning för utveckling av företagandet inom nötkött.

Fakta
Tid: 2017-12-08 09:00 - 15:30
Ort: Alnarp
Lokal: Aulan Alnarpsgården
Arrangör: Institutionen Biosystem och teknologi (BT), Partnerskap Alnarp, LRF-Skåne och Skånes Nötköttsproducenter
Sista anmälningsdag: 1 december 2017
Pris: 350 kronor (inkl. moms), studenter på lantbruksskolor halv avgift. Inkluderar dokumentation, förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe, faktureras i efterhand.
Mer information:

Anmälan sker här


Program

Moderator: Anna Kristoffersson, Skånes Nötköttsproducenter

9.00

Registrering - kaffe med fralla

9.30

Inledning

 

Hur ökar vi marknaden för svenskt nötkött? - Sofia Hyléen Toresson, VD HKScan Sverige

 

Förutsättningar och utveckling av svenskt nötkött - Jimmy Larsson, Segmentchef Skog & Lantbruk, LRF konsult

 

Hur ökar vi produktion med bibehållen lönsamhet? - Jan Forsell, Ordförande SNP

11.45

LUNCH

12.15

Utställning - Skånes Nötköttsforum

13.15

Djurhälsa i olika inhysningssystem ? Professor Christer Bergsten, SLU Alnarp

 

Bygga nytt ? hur ska jag bygga? - Helena Olsson Hägg, Agrotektbyrån

 

Satsa och planera för ökad produktion - Nötköttsproducent Mattias Wistrand, Stora Sundby

15.15

Avslutning och därefter Kaffe o kaka

Sidansvarig: Andrus.Kangro@slu.se