6
apr

9
apr
Stockholmsmässan, Älvsjö

Möt POM på Nordiska Trädgårdar

evenemang |
Nordiska trädgårdar, affisch.jpg

POM och Nationella genbanken medverkar även i år med monter och föredrag på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö.

Som vanligt är vi på plats för att informera om alla växter som kommit in till de olika uppropen, för att berätta om årets nyheter i Grönt kulturarvssortimentet och för att svara på alla möjliga frågor om grönt kulturarv i allmänhet.  I år fokuserar vi lite extra på arbetet med Nationella genbanken och på att presentera boken om genbankens humlesamling. Else-Marie Strese som arbetat med humlen kan du träffa torsdag och fredag. Boken kommer att finnas till försäljning i montern.

Vi är också glada att ha med Lena Nygårds som lanserar sin rykande färska bok om Rällsjö Britas trädgård. Lena står bakom flera av POM:s uppskattade publikationer – senast ”Klint Karins kålrot och Mor Kristins böna”.

 

POM deltar med öppna föreläsningar följande tider:

Torsdag 15.30, scen Ätbart: Else Marie Strese, ”Svensk humle – bättre än sitt rykte!”

Fredag 15.00, scen Ätbart: Else Marie Strese, ”Svensk humle – bättre än sitt rykte!”

Lördag 10.00, scen Botanisera: Karin Persson, ”Den Nationella genbanken – värdefullt växtmaterial för framtiden”

Söndag 12.00, scen Botanisera: Henrik Morin, ”Grönt kulturarv – årets nya växter”

Söndag 13.30, scen Botanisera: Lena Nygårds, "Rällsjö Brita är mitt namn. En berättelse från självhushållets tid färgad av tre sekel"


Kontaktinformation

Henrik Morin, konsulent, Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU, henrik.morin@slu.se, 070-313 29 82

Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se