30
sep
Uppsala

Öppet campus Ultuna 2017

evenemang | interna händelser |
oppethus-ultuna-150926_5945_jsg-880x660.jpg

SLU fyller 40 år. Kom och fira med oss den 30 september. Vi bjuder in till Öppet campus på Ultuna mellan klockan 11.00 och 15.00.

Kom och lär dig mer om djur, natur, odling, ekologi, stadsplanering, framtidens mat och många andra livsviktiga forskningsområden.

Var med och dissekera en dinosaurie – spännande, ovanligt och lite läskigt. Endast klockan 12.00. Lyssna till ett mycket intressant föredrag om antibiotikafri mat och resistenta bakterier. Eller fråga oss om hästens parasiter eller andra saker om hästars skötsel. Vad gör man om hästen får kolik? Tankeväckande miniutställning med produkter från genetiskt modifierade organismer. Och hur kan en pilgrimsfalk vara närmare släkt med en domherre än med en duvhök? Kan man verkligen plugga häst? På heltid?

4H-gårdar är på plats med gårdens djur och ponnyridning. Många fik är öppna med möjlighet att äta lite lättare mat.

Läs hela programmet här

Programmet uppdateras löpande.

Några programpunkter i korthet:

  • Vattenbrist hotar i världen. Vi visar hur vatten renas från diverse föroreningar med hjälp av biokol. Ulls hus 11.00–15.00.
  • Larver som proteinrikt djurfoder. Matavfall omvandlas till proteinrika larver som är tänkta att användas som foder till fisk, kyckling och gris. Ulls hus 11.00–15.00.
  • Bioinformatik räddar liv på människor och djur. Hur kan modern teknik hjälpa till vid ett allvarligt sjukdomsutbrott i ett låginkomstland? VHC 11.00–15.00.
  • Nja till GMO. En tankeväckande miniutställning med några av de produkter från genetiskt modifierade organismer vi använder och äter i Sverige i dag. Ulls hus 11.00–15.00.

Välkommen

Relaterade sidor:
Sidansvarig: anna.bleckert@slu.se