wheat-1117267_1280.jpg
18
okt
Uppsala, Alnarp, Skara, Umeå

Hur kan vi omvandla vetenskap till handling - WWF:s roll för att uppnå hållbar produktion och konsumtion av mat

seminarier, workshops |

SLU Future Food i samarbete med masterprogrammet ”Sustainable Food Systems” hälsar dig välkommen till ett lunchseminarium den 18 oktober.

Hur arbetar WWF för att produktion och konsumtion av mat ska bli mer hållbara? Den här presentationen kommer att fokusera på några av de verktyg som organisationen erbjuder. Ett bra exempel är Köttguiden, som ursprungligen utformades på SLU men som nu finns hos WWF sedan 2015. Exempel på arbetet med omställningen av företag i livsmedelskedjan kommer också att presenteras, samt verktyg för hållbara dieter.

Anna Richert har examen inom trädgårdsodling från SLU och har arbetat hela sitt yrkesliv med hållbarhetsfrågor kring mat. Från forskning om humant avfall som gödselmedel, rådgivning om hållbara sanitetssystem via klimatcertifiering för mat, till arbetet i livsmedelskedjan vid WWF. Hon har ett starkt fokus på systematiska tillvägagångssätt och involvering av intressenter i omställningsprocesserna.

Medverkande: Anna Richert, WWF

Fakta
Tid: 2018-10-18 11:30 - 14:00
Ort: Uppsala, Alnarp, Skara, Umeå
Sista anmälningsdag: 11 oktober 2018
Mer information:

Seminariet kommer även att live-sändas. Länk till livesändning/inspelning.

Seminariet hålls på engelska.

Seminariet är gratis, men anmälan är obligatorisk.

Lokal: 
Audhumbla, VHC, SLU Uppsala. 
Videolänk: Spiltan i Alnarp, Nonnenrummet i Skara och Stora konferensrummet i Umeå


Program

Lunch: 11:30-12:00. En lätt lunch serveras till dem som beställt lunch.

Seminarium: 12:00-13:00

Diskussion: 13:00-14:00 ledd av Cecilia Mark-Herbert, forskare och lärare i företagsekonomi vid SLU.

Sveriges lantbruksuniversitet

Relaterade sidor:
Sidansvarig: pernilla.johnsson@slu.se