Alnarp

SLU Landskapsdagar i Alnarp 2018

konferenser |

Det har gått tre år sedan första gången SLU Landskapsdagar hölls i oktober 2015 i Ultuna. För att markera detta, kommer höstens 2018 SLU Super Landskapsdagar att öppnas och stängas med två specialorganiserad paneler som utforskar hur SLU Landskap bäst kan utvecklas att betjäna sin personal, SLU, samhälle och landskapsområdet som helhet.

Anmälan är stängd.

Huvudtalare

17 oktober kl. 13.30
Glenn Albrecht, honorary fellow in the School of Geosciences, Sydney University.
Mer om Glenn här (PDF på engelska). Länk till Glenns blogg.

18 oktober kl. 15.10
Monica von Schmalensee, ordförande i regeringens Råd för hållbara städer
Mer om Monica här. Monica's LinkedIn profil. Mer om Rådet för hållbara städer (PDF)

Paneler

Följande panelmedlemmar kommer att delta i diskussioner med SLU Landskaps alumner och SLU-medarbetare samt avsluta med publikens frågor och svar:

Panel #1

Håkan Schroeder (Dekan LTV)
Johan Folkesson (landskapsarkitekt, privat praktik)
Sabina Jallow (universitetslektor, Urbana studier, Malmö universitet)
Anna Krook (processledare, hållbar utveckling, White)

SLU hosts a great amount of landscape competency in research, education and societal outreach, compared to other similar European institutions. Over the past twenty years, the increasing number of landscape students has also translated into a widening of landscape roles and positions in professional life. The demand for landscape competence to contribute to the development of society, in a broad sense, still seems to be growing. The panelists will reflect on what counts as landscape knowledge/competence, how such knowledge gets developed and disseminated, drawing upon their own professional experience. What different roles can the university and the practice have for continued development? And what can SLU Landscape mean to this effort?

Panel #2

Monica von Schmalensee (ordförande i regeringens Råd för hållbara städer)
Ylva Hillbur (vice rektor för internationella relationer)
Lars Johansson
(Universitetslektor vid Institutionen för stad och land)
Burcu Yigit Turan (Universitetslektor, biträdande vid Institutionen för stad och land)
Alexander Henriksson (fd SLU student, Landskapsarkitekt White)

SLU School of Landscape – seeding sustainability cultures
In 2017 SLU Landscape staff developed the idea for a “School of Landscape” to understand the opportunities of gathering all SLU landscape programs under one label. Could it strengthen collaboration within SLU and improve external visibility of SLU as a key player in landscape research, education and collaboration arenas, nationally and internationally? This panel collects diverse group of voices to open a discussion with SLU Landscape staff about what a School of Landscape could offer.

Tidigare dekan, Tiina Sarap och SLU Urban Futures programchef, ​​Lisa Diedrich, kommer att fungera som panelmoderatorer.

Tid: 2018-10-17 - 2018-10-18
Ort: Alnarp
Sista anmälningsdag: 10 oktober 2018

Lars Johansson