Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, Stockholm

Föredrag: Rosor från gamla trädgårdar - ett grönt kulturarv att bevara och använda

evenemang |
Minette. Foto Henrik Morin, SLU..jpg

Vad kan väl vara lämpligare i höstmörkret än att drömma om doftande rosor? Trädgårdstekniker Henrik Morin, som i många år inventerat äldre rosor för Pom, Programmet för odlad mångfald, berättar om äldre kulturrosor i svenska trädgårdar.

Vi får möta både exempel på rosor som haft en stor folklig spridning och sådana sorter som varit mer exklusiva och udda. Sorten 'Minette', som syns på fotot på den här sidan, är ett exempel på en ros som har hittats i hela landet under Rosuppropets inventeringar.

Henrik kommer också att visa exempel på spännande lokala fynd från Stockholms län. Vidare får vi bekanta oss med nya sorter ur samlingarna som kommer att lanseras 2019 under varumärket Grönt kulturarv.

Henrik Morin är konsulent vid Pom och Nationella genbanken där han arbetar med rosor samt träd och buskar och med frågor kring växtanvändning i äldre bebyggelsemiljöer. I sitt övriga arbete arbetar han med inventering, bevarande och skötsel av äldre parker och trädgårdar. Henrik är också trädgårdsrådgivare för Fritidsodlingens riksorganisation (FOR).

Tid: 2018-11-23 15:00 - 17:00
Ort: Stockholm
Lokal: Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45
Arrangör: Stockholms läns hembygdsförbund i samarbete med Folkuniversitet
Sista anmälningsdag: 19 november 2018
Pris: 120:-, för medlemmar i hembygdsförening 100:-. Glöm inte att ange vid anmälan vilken hembygdsförening du tillhör. Betalning kontant eller swish.
Mer information:

Läs mer om föredraget här (länk till pdf) eller i Stockholms läns hembygdsförbunds kalendarium!

Henrik Morin, konsulent

Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU henrik.morin@slu.se, 070-313 29 82

Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se