feb
Audhumbla, VHC, Ultuna, Uppsala

TEMA hund och katt: Avel och hälsa

seminarier, workshops |

Vill du veta mer om smådjursforskningen vid Sveriges lantbruksuniversitet och är nyfiken på vårt arbete kring avel och hälsa hos hund och katt? I så fall är detta ett tillfälle du inte får missa. Onsdagen den 14 februari kl 13-17 presenterar föredragshållare från SLU aktuell forskning inom området.

VH-fakultetens kommitté för smådjursfrågor inbjuder dig att delta vid en halvdagskonferens om aktuell smådjursforskning den 14 februari 2018.

Till smådjurskommitténs konferenser bjuds företag, organisationer, forskare och djurägare som har ett gemensamt intresse för forskning om hund och katt. Vi hoppas på så vis ge möjlighet för människor med olika intressen i dessa frågor att träffas, få ny kunskap och möjlighet att diskutera. Konferensen hålls på eftermiddagen och vi hoppas att så många som möjligt har tid att stanna en stund för mingel då programmet avslutats. Vi bjuder på lättare förtäring och något att dricka.

Konferensen kommer att hållas på Ultuna i sal Audhumbla på entréplan i Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC).

Tid: 2018-02-14 13:00 - 17:00
Ort: Uppsala
Lokal: Audhumbla, VHC, Ultuna
Sista anmälningsdag: 1 februari 2018
Pris: Seminariet är kostnadsfritt
Mer information:

Anmälan: sker senast 1 februari via smadjurskommitten@slu.se (ange namn och eventuell organisation, samt eventuella matrestriktioner)

Är du intresserad av mer information om SLU:s forskning för hundar och katter är du välkommen att ta en titt på www.slu.se/hundforskning respektive www.slu.se/kattforskning.

Preliminärt program

13:00   Välkommen (Lena Pelander)

• Introduktion: Avel hos hund och katt - utmaningar och möjligheter (Åke Hedhammar), samt avelsarbete för hälsa hos svenska hundar (Sofia Malm)
  • Hälsoprogram för sund kattavel (Åsa Ohlsson)