feb
Silvicum, Alnarp, Alnarp

Workshop Fras Föryngring av gran och tall

granOchTall.jpg

Partnerskap Alnarp, temaforskningsprogrammet FRAS och forskarskolan BECFOR bjuder in till en workshop med tema Föryngring av gran och tall.

I dagens workshop kommer vi ta upp kortsiktiga föryngringsfrågor som plantöverlevnad och vitalitet men vi kommer också lyfta de långsiktiga perspektiven på skapandet av den framtida skogen. I valet av föryngringsåtgärder behöver vi beakta både klimatförändring och produktion av flera ekosystemtjänster. Vi kommer blandannat att diskutera nya forskningsrön och gamla sanningar vad gäller markberedning, plant-typer och snytbaggeskador.

Programpunkter:

• Artificial regeneration methods – choice of site preparation and seedling material, Karin Hjelm, Skogforsk
  • Sveaskog, strategies for forest regenerations, Gisela Björse, Sveaskog
  • Monitoring of seedling survival and regeneration success in Södra, Emma Holmström SLU
  • The future of pine weevil research, Kristina Wallertz, SLU
  • Differences in establishment of Norway spruce and Scots pine, Oscar Nilsson, SLU
  • Clearcut age experiment in Scots pine, Urban Nilsson SLU

Workshopen är en del av temaforskningsprogrammet FRAS, forskarskolan BECFOR samt SLU, med syfte att öka samarbetet och kommunikationen mellan doktorander och skogsindustrin och dess intressenter.

Presentationerna kommer att vara på engelska.

ANMÄLAN OCH mer information

Tid: 2018-02-27 09:30 - 15:00