barley-field-1684052_1920.jpg
23
maj
MVM-huset, rum MVM2034, Uppsala

Symposium: Biologisk bekämpning inom växtskydd – utmaningar nu och i framtiden

peas.jpg

Välkommen till ett symposium om biologisk bekämpning den 23 maj 2018 på SLU i Uppsala. Under dagen kommer vi diskutera vilken roll biologisk bekämpning har i dagens växtskydd och vilken roll metoden kommer spela i framtiden. Följ och kommentera symposiet på #BCinUppsala

Symposiet hålls till Dr Margareta Hökebergs ära. Margareta kommer att gå i pension efter en lång och framgångsrik karriär som en internationellt erkänd expert på användningen av bakterier inom biologisk bekämpning. Symposiet hålls på engelska.

Program

Under dagen kommer vi att diskutera nya strategier för bekämpning av skadedjur med hjälp av svampar, framgångsfaktorer och hinder för biologisk belämpning från ett industriellt perspektiv, endofytiska arter associerade med frön och deras potential för biologisk bekämpning, "ecostacking" för förbättrad biologisk bekämpning, EU-projektet BIOCOMES och bekämpning av skadedjur genom användning av kombinationer av semokemikalier (t ex feromoner) och biologisk bekämpning.

Om du har frågor om symposet, var vänliga och kontakta organisatörerna genom Ingvar Sundh.

Fakta
Tid: 2018-05-23
Ort: Uppsala
Lokal: MVM-huset, rum MVM2034
Arrangör: CBC, Komptenscentrum för biologisk bekämpning på SLU
Sista anmälningsdag: 1 maj 2018

Kontaktinformation

ingvar.sundh@slu.se,  018-673208

Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se