Druvor.jpg

Internationell vinkonferens

konferenser |
vitinord.png

VitiNord 2018 är en internationell vinkonferens som pågår 30 juli – 3 augusti 2018. Konferensen är ett samarbete mellan Sverige och Danmark

Vi har nu ett fantastiskt program för vår vinkonferens VitiNord2018 med deltagare från 9 länder.

VitiNord2018 konferensprogram består av  tongivande forskare, rådgivare och producenter etablerade inom de starkt växande vinregionerna i kallare och svalare område från USA, Canada, Tasmanien, Danmark, Finland, Estland, Norge och Sverige samt etablerande länder som Frankrike, Italien och Spanien.

Tidigare har konferenser ägt rum i Riga, Lettland (2006), St. Hyacynthe, Quebec (2009), Neubrandenburg, Tyskland/Szczecin, Polen (2012) och Nebraska City, Nebraska, USA (2015).

Konferensen kommer att ge stora möjligheter för konferensdeltagare att bygga nätverk och öka sin kunskap om produktion av  druvor i kallare/svalare klimat och vinifiering. Fokus ligger på hållbar produktion, resistenta sorter och förädling till mousserande viner.

Tid: 2018-07-31 - 2018-08-03
Ort: Alnarp & Fredriksberg, Danmark
Sista anmälningsdag: 20 juli 2018
Mer information:

www.VitiNord2018.org

Program

Huvudtema för programdagen den 31 juli på SLU/Alnarp är vinproduktion, klimatförändringar, turism, marknadsföring, växtmaterial, vin och mat samt nya produkter.

1 augusti är det exkursion till svenska vingårdar

Huvudtema för programdagen den 2 augusti på KU/Fredriksberg är vinstilar i kallare och nordiskt klimat, analys metoder, fermentering, sensorik.

3 augusti är det exkursion till danska vingårdar

Lotta Nordmark, Ordförande för VitiNord2018 kommitteen
(Universitetsadjunkt vid Institutionen för biosystem och teknologi, SLU Alnarp)

info@vitinord2018.org