aug

Uppsala

Besök våra visningsgrödor med din klass

for-larare-ingress.jpg

Visste ni att skolklasser kan komma till SLU, Ultuna, och titta på Sveriges vanligaste grödor? Både det vi odlar för att äta direkt och det som ska bli foder till våra djur. Det är givetvis helt gratis och bästa tiden för besök är från skolstart och de första veckorna i september. Men anmäl alltid innan´.

I demonstrationsodlingen (demonstration av grödor) finns:

• Skyltar med information och uppgifter.
  • En bikupa (garanterat stickfri eftersom det är bilder på bin) där man kan lära sig mer om hur bina lever.
  • På webben finns handledning för lärare och uppgifter som barnen kan göra på plats eller efter besöket. Vilka grödor behöver du till ditt fredagsmys? Hur skulle din frukost se ut utan bin? Leta ogräs!
  • Med sig hem kan klassen få frön. Sköt dem väl och skicka en bild till oss med en kort text till om vad ni tror att ni har odlat och hur man kan använda grödan. Pris till bästa förslag.

Vi riktar oss främst till årskurs 1-6 och anknyter till målen i läroplanen.

Tanken är att du som lärare med hjälp av materialet ska kunna ta hand om din klass men om det är möjligt kommer någon från Ekologicentrum ut och träffar er.

Mer information hittar du på vår sida om demonstrationsodlingen

Om du är lärare och vill komma förbi för att förbereda ditt besök är du välkommen, demonstrationsodlingen är öppen mellan 9.00 och 16.00.

Tid: 2018-08-20 - 2018-09-14
Ort: Uppsala