Färgfoto som föreställer omslaget på boken "Gråärter, rovor och den älskade kålroten".
24
jan
Skånska Gruvan, plan 3, Stockholm

Bokpresentation: Gråärter, rovor - och den älskade kålroten

evenemang |

Hur smakar en svedjerova? Vilken sorts kålrot skulle du välja till middag just idag? Är importerade kikärter bättre än våra egna gråärter?

Onsdag den 16 januari presenterar Agneta Magnusson, fröodlande kulturvetare, sin nyutkomna bok "Gråärter, rovor - och den älskade kålroten" i Skånska Gruvan på Skansen. Boken vill ge glimtar från tidigare vardagsliv, från enkel hemmaodling från förr och ge en inblick i konsten att överleva. Den vill också berätta något om lantsorter och andra gamla lokala sorter, om odlare, om egen fröodling och kanske ge tips om nygamla sätt att använda de här gamla köksväxterna. Helt enkelt om vikten av att hålla de gamla lokala köksväxterna i odling och att värna om den odlade mångfalden. Boken kan ses som en mosaik av kulturhistoria, växtfakta, odlingstips, recept och kuriosa!

Fakta

Tid: 2019-01-24 18:00 - 19:00
Ort: Stockholm
Lokal: Skånska Gruvan, plan 3
Arrangör: Skansen
Pris: 250:-. I priset ingår boken "Gråärter, rovor - och den älskade kålroten" samt ostsmörgås, kaffe eller te.
Mer information:

Bokning görs på Skansen Bokning tel 08-442 82 70 eller bokning@skansen.se. Skriv namn på alla deltagare, adress, telefonnummer. Läs mer om bokpresentationen i Skansens kalendarium. (Inaktuella uppgifter - evenemanget har ägt rum). Kontaktinformation