28 nov

Scandic Uplandia, Dragarbrunnsgatan 32, Uppsala

Gatan som stadsrum: igår, idag, imorgon

seminarier, workshops |

Tankesmedjan Movium vid SLU bjuder in till seminarium med lärande exempel, forskning och diskussioner på tema gata.

Gatan är ett av grundelementen i vår bebyggda miljö. Den har alltid funnits där för transporter och för socialt samspel, men balansen mellan dessa funktioner har varierat över tid. Idag ger scenarion med ökad nederbörd nya tekniska funktioner till gatan och ett nytt utseende, liksom önskemål om leveranser av ekosystemtjänster som gör våra gator grönare igen. Hur vi transporterar oss själva och varor har också förändrats över tid och idag går den utvecklingen mycket snabbt. Vi står inför stora förändringar gällande teknikutveckling, mobilitet och transportmedel, där vi till exempel ser ett ökat resande med cykel och nya delningstjänster.

Hur ser framtidens gator ut? Var vi lägger ut gatorna och hur vi utformar dem påverkar vår upplevelse av, hur vi rör oss i och använder stadsrummet. Det finns alltså mycket att fundera över gällande gatan. Tankesmedjan Movium bjuder därför in till en dag med lärande exempel, forskning och diskussioner på tema gata, samt dialog om framtida fokusområden.

Fakta

Tid: 2019-11-28 -
Ort: Uppsala
Lokal: Scandic Uplandia, Dragarbrunnsgatan 32
Arrangör: Tankesmedjan Movium
Sista anmälningsdag: 18 november 2019
Pris: 1 400 SEK exkl. moms för kontaktpersoner, användare och premiumpartners inom Movium Partnerskap. Övriga betalar 1 900 SEK exkl. moms.
Mer information:

Annmälan senast den 18 november via www.movium.slu.se.

Anmälan är bindande. Vid avanmälan senast 7 dagar  före aktiviteten debiteras halva avgiften, därefter hela.

Seminariet genomförs om min. 20 deltagare.

Kontakt och mer information: harald.klein@slu.se, tel. 0706-258017.



Kontaktinformation