food-1209007_1920.jpg
25
nov
Uppsala universitet, Lewinsalen, Gamla torget, Uppsala

Tore Wretmandagen 2019

seminarier, workshops |

Välkommen till Tore Wretmandagen, som årligen presenterar svensk måltidsrelaterad forskning.

Ur programmet bland annat: Johan Swahn från Restaurang- och Hotellhögskolan vid Örebro pratar om multisensorik, d.v.s. hur smaken påverkas av buller och olika typer av ljud och ljus. Karsten Thurfjell från Gastronomiska Akademien pratar om den nya boken om svensk gastronomisk utveckling och Maxime Michaud från Institut Paul Bocuse i Lyon kommer och talar om det senaste i måltidsforskning i Frankrike.

Bakom Tore Wretman-dagen står Måltidsakademien, Gastronomiska akademien, SLU Future Food, Nordic Association for Food Studies & The Commensality Research Network.

Det övergripande syftet med seminariet är att samla forskare inom området måltidsrelaterad forskning och fungera som en plattform för ett aktivt svenskt måltidsforskningsnätverk med ett årligen återkommande vetenskapligt möte. På seminariet ges möjlighet att presentera ny och pågående forskning. Vi välkomnar alla måltidsrelaterade abstracts. Abstracts från doktorander och yngre forskare ges företräde. 

Doktorander och postdocs som presenterar sin forskning under seminariet deltar konstnadsfritt i seminarium och middag. 

Anmälan och abstract (max 500 ord) senast 15 november via formulär på http://doit.medfarm.uu.se/kurt15006

Fakta
Tid: 2019-11-25 09:00
Ort: Uppsala
Lokal: Uppsala universitet, Lewinsalen, Gamla torget
Arrangör: Uppsala universitet, SLU Future Food, Måltidsakademien, Gastronomiska akademien, Nordic Association for Food Studies & The Commensality Research Network.
Sista anmälningsdag: 15 november 2019
Pris: Deltagande i seminarium kostnadsfritt, lunch 200 kr. Middag på kvällen (inkl vin eller alkoholfria alternativ) 650 kr. Doktorander och postdocs som presenterar sin forskning under seminariet bjuds på lunch och middag.
Mer information:

Professor Agneta Yngve, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet, agneta.yngve@ikv.uu.se


Länk till dokument
Program

Registrering, kaffe och smörgås från kl. 8.30.
Symposiet pågår kl. 9.00 – 17.45
Middag på Kungliga Vetenskapssamhället i Uppsala, Åsgränd 7, kl. 18.15

Relaterade sidor:

Kontaktinformation

SLU Future Food
futurefood@slu.se

Institutionen för stad och land
Box 7012
750 07 Uppsala

Sidansvarig: futurefood@slu.se