5
dec
Aulan, Alnarpsgården, Alnarp

Alnarps Nötköttsdag 2019

evenemang | seminarier, workshops |
ätande kor.JPG

Hållbar svensk nötköttsproduktion

Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen.

Välkomna till en inspirerande dag!

Fakta
Tid: 2019-12-05 09:00 - 15:30
Ort: Alnarp
Lokal: Aulan, Alnarpsgården
Arrangör: Dagen arrangeras i samarbete mellan Institutionen Biosystem och teknologi (BT), Partnerskap Alnarp, LRF-Skåne och Skånes Nötköttsproducenter.
Sista anmälningsdag: 27 november 2019
Pris: 350 kr (inkl. moms) inkluderar lunch, kaffe och dokumentation. Elever vid lantbruksskolor betalar halva priset.
Länk till dokument
Program

9.00

Registrering, kaffe med fralla

9.30

Inledning

 

 

 

 

Kort om:  Agriwise - planeringshjälpmedel för lantbruk
  Mårten Lidfeldt, Agriwise

Fokus på nötköttsproduktion, hållbarhet och klimat  Elina Matsdotter, Svenskt kött

 

Så här jobbar vi - för oss, på ett hållbart sätt
   Johanna & Mårten Rasmusson, Nötköttsproducenter, Bosarps gård, Blentarp

 

 

 


Hållbar utfodring – odla ditt optimala grovfoder
    Charlotte Åkerlind, Råby konsult AB

Så här hanterar jag min foderstat
    Bengt Persson, Nötköttsproducent, Åhus

 12.15

LUNCH

 

 

13.15

 

Regenerativt jordbruk med nötkreatur
    Jens Fjelkner, Sjövångens Angus

 

Friska djur – Hållbara djur
   Virpi Welling, Gård & Djurhälsan

 


Kort om: Yttranden från SLUs vetenskapliga råd för djurskydd angående  Utegångsdjur utan ligghall  samt  Digital tillsynsteknik i djurhållning utomhus
    Anders Herlin, Inst. biosystem och teknologi, SLU

Avslutning

 15.15

Kaffe

Sidansvarig: andrus.kangro@slu.se