Färgfoto som föreställer omslaget på boken "Gråärter, rovor och den älskade kålroten".
18
apr
Hammenhögs gästgivaregård, Hammenhög

Föreläsning "Gråärter, rovor - och den älskade kålroten"

evenemang |

Agneta Magnusson, fröodlande kulturvetare i Leksand, berättar om sin nya bok som ger glimtar från tidigare vardagsliv och från enkel hemmaodling från förr, och som ger en inblick i konsten att överleva. Den vill också berätta något om lantsorter och andra lokala sorter, som samlats in via Poms Fröupprop, om odlare, om egen fröodling och kanske ge tips om nygamla sätt att använda de här gamla köksväxterna. Helt enkelt om vikten av att hålla de gamla lokala köksväxterna i odling och att värna om den odlade mångfalden medan tid är. Boken kan ses som en mosaik av kulturhistoria, växtfakta, odlngstips, recept och kuriosa.


Kontaktinformation