17
jun
Uppsala

Fira tillsammans med oss: SCAW blir OIE-samarbetscenter gällande djurvälfärd

evenemang |

Du är välkommen att fira med oss på SCAW! Måndagen den 17 juni kl.15.00 till 16.00, VH-huset plan 5, Vi bjuder på bubbel, tilltugg och firandet.

Sverige och SCAW på SLU har fått förtroendet att tillsammans med Italien blir ett nytt OIE-samarbetscenter gällande djurvälfärd.

Vid möte med generalförsamlingen i Paris för OIE, världsorganisationen för djurhälsa, antogs den 31 maj, Sveriges och Italiens ansökan om att få bilda ett gemensamt OIE samverkande centrum för djurskydd/djurvälfärd. Det innebär att Nationellt centrum för djurvälfärd (SCAW) på SLU tillsammans med IZSAM i Italien får en viktig uppgift att föra ut kunskaper om betydelsen av djurvälfärd i Europa och världen.

OIE hjälper sina medlemsstater att utveckla regelverk för djurs välfärd genom att ge dem utbildning, rådgivning och forskning. Det ger länder rekommendationer om hur man ska inkludera djurskydd i nationell lagstiftning och hur man genomför befintliga standarder.

Välkommen att fira med oss,

Viveka med SCAWs personal

Viveka Hillegaart, Föreståndare 

 

Fakta
Tid: 2019-06-17 00:00
Ort: Uppsala

Kontaktinformation