18
jul
Kulturreservatet Stabergs bergsmansgård, Falun

Trädgårdsvandring i lokala klonarkivet Stabergs bergsmansgård

evenemang |
Färgfoto av en blå riddarsporre, insamlad i Dalarna och bevarad i Nationella genbanken. Tre blå blomställningar sträcker sig mot himlen.

Kulturreservatet Stabergs bergsmansgård är lokalt klonarkiv för genbanksväxter från Dalarna. Här finns samlingar av frukt, köks- och prydnadsväxter med en lång odlingshistoria i landskapet. Kom och lär mer om dem!

Gubbäpple, brandliljor, rosor, dahlior, pioner, riddarsporrar, potatislök och åbrodd - det är några av de växter som bevaras i det lokala klonarkivet vid Kulturreservatet Stabergs bergsmansgård. Alla de insamlade växterna har odlats i Dalarna och alla har en historia som sträcker sig tillbaka till första halvan av 1900-talet och många gånger längre än så. Torsdag den 18 juli och torsdag den 25 juli ordnas guidade visningar i klonarkivet och trädgårdsmästaren berättar mer om växterna och deras historia. 

Fakta

Tid: 2019-07-18 14:00
Ort: Falun
Lokal: Kulturreservatet Stabergs bergsmansgård
Arrangör: Kulturreservatet Stabergs bergsmansgård
Pris: 50:- per person
Mer information:


Kontaktinformation