18
sep
Vallby friluftsmuseum, Västerås

Föreläsning och rundvandring: Gråärter, rovor, kålrot och lök kommer till heders igen i ditt kök

evenemang |

Om att fortsätta odla och använda vårt gröna kulturarv med Agneta Magnusson. Agneta har stor erfarenhet från Skansen, Pom, Sesam och den egna trädgården i Dalarna av bevarande, odling och tillagning av våra gamla sorter.

Föreläsning med mycket bilder om våra äldsta odlade köksväxter, historia, tidigare användning och användning på nytt, odling och fröodling, NordGen, Pom och Sesam. Rundvandring i trädgårdarna på Vallby med trädgårdsmästare Elisabeth Håkansson. Diskussion och erfarenhetsutbyte. Välkommen till en givande dag!

Föreläsningen vänder sig till dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen och är verksam i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län eller är lantbruksföretagare (jord, skog och trädgård), alt. familjemedlemmar eller anställd inom lantbruksverksamhet i Västmanland.

Tillhör du inte målgruppen, men är intresserad så kan du få möjlighet att delta i mån av plats (se kontaktuppgifter).


Kontaktinformation