19
feb
Amorinasalen, Aniaraplatsen, Sollentuna centrum

Föreläsning: Gråärter, rovor och den älskade kålroten

evenemang |

Det blir allt viktigare att värna om våra gamla lokala köksväxter. Odlar vi dem inte nu är de snart borta för alltid.

Så hur smakar en svedjerova? Vilken sorts kålrot ska du välja? Är importerade kikärter bättre än våra egna gråärter? Om detta och mer därtill kommer Agneta Magnusson att berätta och diskutera med oss. 

Agneta Magnusson är fröodlande kulturvetare i Leksand och deltog i Poms landsomfattande inventeringar av äldre trädgårdsväxter. Agneta har nyligen utkommit med boken "Gråärter, rovor - och den älskade kålroten" som innehåller hennes tankar och odlingserfarenheter samt matrecept och kulturhistoriska glimtar. Hon tar med sig några exemplar av boken till föredraget. 

 

Fakta

Tid: 2020-02-19 19:30
Ort: Sollentuna centrum
Lokal: Amorinasalen, Aniaraplatsen
Arrangör: Sollentuna trädgårdsgille
Pris: 100:- för icke medlemmar.
Mer information:

Mer information finns i Sollentuna trädgårdsgilles kalendarium.Kontaktinformation