feb
Uppsala

Informationsdag om universitetsstudier för dig med utländsk utbildning

pexels-photo-1569076.jpg

Har du gymnasieutbildning eller akademisk utbildning från något annat land än Sverige? Är du nyfiken på att studera på universitet? Välkommen till informationsdag med Uppsala universitet, SLU och Uppsala kommun.

På informationsdagen får du höra mer om studier på universitetet och hur vägen till studier kan se ut. Under dagen medverkar bland annat:

• Uppsala universitet, UU
  • Sveriges lantbruksuniversitet, SLU
  • Studenter från UU och SLU
  • Vuxenutbildningen i Uppsala
  • Centrala studiestödsnämnden, CSN
  • Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH
  • Universitets- och högskolerådet, UHR

Program

10.00 Välkomsttal. Mohamad Hassan, ordförande i arbetsmarknadsnämnden, Uppsala kommun Loftets hörsal, SLU campus Ultuna.

10.30 Information om studier på universitet, behörighet och anmälan.

11.15 Presentation av utställare på utbildningsmässan och praktisk information.

11.30 Utbildningsmässa i Ulls hus, SLU campus Ultuna. Kom och prata utbildning med studenter och vägledare från Uppsala universitet och SLU, vägledare från Vuxenutbildningen i Uppsala kommun och Yrkeshögskolan. CSN finns på plats och informerar om studieekonomi. UHR informerar om bedömning av utländsk utbildning.

Delta i miniseminarier och få mera information om till exempel behörighetskrav, basår och bastermin, kompletteringsutbildningar för utländska akademiker.

Tid för egen lunch.

14.30
Student från SLU och alumn från Uppsala universitet berättar om hur de valde utbildning.

15.30 Slut

Uppdaterat program kommer inom kort.

Praktisk information

Informationsdagen kommer att vara på SLU i Uppsala, campus Ultuna, som ligger söder om Uppsala centrum. Här finns information om hur du tar dig till Ultuna med buss eller bil samt en karta över campus Ultuna.

Informationsdagen är gratis. Du kan köpa lunch på restaurangerna i Ultuna. Du kan också ta med dig egen lunch, det finns lunchrum med mikro på plan 2 i Ulls hus.

All information under dagen är på svenska.

Anmälan

Anmäl dig senast 31 januari 2020. Varje person som besöker informationsdagen måste vara anmäld. Det är begränsat antal platser. Anmälan stängs när det är fullt.

Anmäl dig här >>

Tid: 2020-02-12 10:00 - 15:30