19
mar
Studiefrämjandet på Norrtullsgatan 12N, Stockholm

INSTÄLLD: Föreläsning om äldre kulturrosor i svenska trädgårdar

evenemang |

Föreläsningen berättar om det äldre svenska roskulturarvet med utgångspunkt från Poms landsomfattande inventering.

Förutom att ge exempel på intressanta sorter i Nationella genbankens samling och även fynd från Mälardalsregionen, kommer föreläsaren Henrik Morin också att ge exempel på hur rosorna kan användas och ger yrkesmässiga perspektiv på rosskötsel och beskärning.

 

Henrik Morin är verksam med konsultuppdrag inom park- och kyrkogårdsområdet med sitt företag Morin Grön Produktion. Han har tidigare arbetat som konsulent vid Nationella genbanken vid SLU och som biträdande projektledare av Poms stora inventering av äldre rosor, det så kallade Rosuppropet. 

Fakta

Tid: 2020-03-19 00:00
Ort: Stockholm
Lokal: Studiefrämjandet på Norrtullsgatan 12N
Arrangör: Stockholmsrosen/Svenska rosensällskapet
Mer information:

OBS: Föreläsningen är inställd.Kontaktinformation