3 feb

Online

Matsystem & resiliens – vad kan vi lära av pandemin?

Hur kan vi jobba långsiktigt förebyggande för att minska sårbarheten i livsmedelssystemet?

Välkommen till MatLusts seminarium under Science Week!

Resiliens är ett systems förmåga att hantera förändring och fortsätta utvecklas. Med utgångspunkt i den pågående pandemin, undersöker vi vad vi kan lära oss av forskning om resiliens för hur vi kan bygga långsiktigt hållbara matsystem. 

My Sellberg ä forskare vid Stockholm Resilience Centre och knuten till Södertälje kommun och MatLust genom forskningsanslag. Hon beskriver begreppet resiliens och hur det kan användas för att visa på utmaningar och utvecklingsmöjligheter inom livsmedelsområdet. Vi kommer få exempel på hur pandemin påverkat livsmedelsföretag, och hur de erfarenheter vi gör nu kan användas till att bygga mer motståndskraftig och hållbar matförsörjning.

Lilliana Stefanovic, doktorand vid Kassel University, berättar från sin forskning där hon bland annat intervjuat människor i Södertälje kommun som på olika sätt arbetar med ekologisk mat. Vilka kunskaper och förhållningssätt finns inom Södertäljes lokala ekologiska livsmedelssystem som kan bidra till utvecklingen av våra matsystem i stort?

Det kommer finnas utrymme för att ställa frågor till föreläsarna.

Läs mer och anmäl dig på Matlusts webbplats>

Fakta

Tid: 2021-02-03 13:00 - 14:15
Ort: Online
Arrangör: Matlust