3
maj

7
maj
Växthuset, Linköping

Gröna grejer på klonarkivet Gamla Linköping

evenemang |
Färgfoto föreställande spinosissimarosen 'Valdemarsvik'. På fotot syns en mängd vita rosor mot ett mörkt grönt bladverk.

Den 3-5 maj arrangerar friluftsmuseet Gamla Linköping Gröna grejer, en vecka fylld av fysiska och digitala coronasäkrade evenemang och upplevelser med tema natur och trädgård. En av punkterna på programmet handlar om det lokala klonarkivet för äldre östgötska trädgårdsväxter som finns här.

Friluftsmuseet Gamla Linköping är Nationella genbankens lokala klonarkiv för äldre köks- och prydnadsväxter från Östergötland. Här kan du bland annat se humlen 'Ulfåsa', spinosissima-rosen 'Valdemarsvik' och mästerroten 'Brita Sofia' i odling. 

Under Gröna grejer-veckan berättar trädgårdsmästare Kerstin mer om Programmet för odlad mångfald, Nationella genbanken och om det lokala klonarkivet som finns på Gamla Linköping. Hon berättar också om varumärket Grönt kulturarv och de äldre sorter från Östergötland som lanserats. Kanske har du hört talas om rosen 'Skeda' och bergnepetan 'Linghem'? Kerstin träffar du i växthuset på Gamla Linköping mellan klockan 13 och 15 måndag till och med fredag.


Kontaktinformation

Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se