28
sep

 –

29
sep
Elmiamässan, Jönköping

Pom och Nationella genbanken presenterar Grönt kulturarv®-nyheter på mässan Elmia Garden

evenemang |

Den 28-29 september äger branschmässan Elmia Garden rum i Jönköping. Pom och Nationella genbanken finns på plats och presenterar varumärket Grönt kulturarv®. Onsdagen den 28 september avslöjas 2023 års nyheter i Grönt kulturarv®-sortimentet.

Elmia Garden är en trädgårdsmässa för trädgårdsbranschen. Mässan äger rum i Jönköping och Pom och Nationella genbanken ställer ut i LRF Trädgårds samlingsmonter för svenska plantskolor och prydnadsväxtodlare. Ni hittar oss i monter D00:11 i utställningshall D. Här berättar vi mer om varumärket Grönt kulturarv® och sortimentet av frukt, bär, köks- och prydnadsväxter. 

På mässan lanseras också 2023 års nyheter i Grönt kulturarv®-sortimentet. Onsdag den 28 september presenteras de för mässans besökare under den pressträff/nyhetspresentation som arrangeras i LRF Trädgårds monter klockan 10.30. Pressträffen äger rum även på torsdag den 29 september klockan 10.30.

För den som är intresserad av att höra mer om varumärket och arbetet med att lansera historiska trädgårdsväxter kommer Karin Persson och Linnea Oskarsson från Pom och Nationella genbanken att hålla en presentation på scenen i hall C klockan 12.10 - 12.30. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla mässans besökare. 

Varmt välkomna att komma och prata Grönt kulturarv® med oss!

Fakta

Tid: 2022-09-28 09:00 - 2022-09-29 16:00
Ort: Jönköping
Lokal: Elmiamässan
Arrangör: Elmia Garden
Mer information:


Kontaktinformation

Linnea Oskarsson, genbankskurator för perenner vid Nationella genbanken

Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU                   linnea.oskarsson@slu.se, 040-41 55 86, 070-350 14 19