2
apr
Stockholmsmässan, Älvsjö

Öppet föredrag: Bland Pom-rosor och fröplantor i min rosenträdgård

evenemang |

"14 år med Pom, Programmet för odlad mångfald, har inte passerat obemärkt varken i mitt hjärta eller i mina rabatter". Så beskriver Irene Nettelbrant, medlem i Svenska rosensällskapet och rosinventerare i Poms Rosupprop, det öppna föredraget hon håller på mässan Nordiska trädgårdar söndagen den 2 april.

Irene Nettelbrant var under många år engagerad i Poms Rosupprop och inventerade rosor runt om i Småland. Hon dataförde även uppgifter åt Rosuppropet, om rosor i äldre svenska plantskolekataloger och i svensk trädgårdslitteratur, utgiven från 1658 och framåt. De senaste tjugo åren har hon byggt upp en rosenträdgård där hon odlar många av de sorter som spårades upp genom Poms inventeringar. Bland annat om detta kommer Irene Nettelbrant att berätta under sitt öppna föredrag på Kunskapsscenen på Nordiska trädgårdar söndagen den 2 april. 


Kontaktinformation