SLU-nyhet

”Oansvarigt välja oprövad teknik för att rädda klimatet”

Publicerad: 21 oktober 2016

Skarpare klimatpolitik krävs. Parisöverenskommelsen om klimatet förutsätter att kol binds i marken, i så kallade ”negativa utsläpp”. Den tekniken är oprövad. Man spelar därför med planetens framtid på ett mycket riskfyllt sätt så länge man inte gör allt som kan göras redan i dag för att minska utsläppen, skriver sju forskare, däribland professor Hans Liljenström, SLU i en debattartikel i Dagens Nyheter.

”Ansvariga politiker måste våga föra en sådan politik, och ansvariga medborgare och organisationer måste i handling visa sig beredda att ta konsekvenserna av den. Vi talar om snabb men ordnad omställning till ett nytt samhälle med mindre konsumtion, effektivare resursanvändning och i slutändan en lugnare livsstil. Vi kommer inte att kunna fortsätta som förut. Antagligen kommer vi alla att må bättre av det”, heter det bl a i artikeln.

http://www.dn.se/debatt/oansvarigt-valja-oprovad-teknik-for-att-radda-klimatet/


Kontaktinformation