SLU-nyhet

CORE Organic Cofund förannonserar utlysning inom fyra temaområden

Publicerad: 11 november 2016

Det europeiska forskningsprogrammet CORE Organic Cofund har nu offentliggjort förhandsinformation om den utlysning av forskningsmedel som öppnar för ansökningar i början av december.

I förannonseringen beskrivs de fyra temaområdena som denna utlysning gäller:

• Ecological support in specialised and intensive plant production systems
• Eco-efficient production and use of animal feed at local level
• Appropriate and robust livestock systems: cattle, pigs, poultry
• Organic food processing concepts and technologies for ensuring food quality, sustainability and consumer confidence

Annonseringen ger också information om hur de transnationella forskningskonsortierna ska vara sammansatta och om hur urvalsprocessen kommer gå till. Enligt planen öppnas utlysningen för projektansökningar den 5 december. Då kommer det även finnas riktlinjer för ansökningar samt info om nationella prioriteringar och regler.

Ansökningsförfarandet sker i en tvåstegsprocess där dead-line för att skicka in förslag till den första omgången är den 1 mars 2017, kl 10.00.

Läs mer här.

EPOK bevakar "Brokerage event"
Som EPOK skrivit om tidigare kommer ett så kallat Brokerage event att ordnas 7 december i Bryssel. Där kommer alla detaljer i ansökningsförfarandet att förklaras närmare. Eventet är också tänkt som ett tillfälle att hitta partners att bilda forskningskonsortier med. Svenska forskare som är intresserade, men som inte själva har möjlighet att närvara, kan kontakta Maria Wivstad vid EPOK för att diskutera om EPOK på något sätt kan hjälpa till med bevakningen av något specifikt intresse eller sondera efter kontakter inom något område (maria.wivstad@slu.se, 018-671409).

Karin Ullvén