SLU-nyhet

Om evolutionsbiologi i nya Biodiverse #4/16

Publicerad: 16 december 2016
Biodiverse-2016-4_omsl_w_100.jpg

I årets sista Biodiverse djupdyker vi i evolutionsbiologisk forskning. CBM har ett samarbete med Evolutionsbiologiskt centrum vid Uppsala universitet, och det var hög tid att berätta om den verksamhet som bedrivs där, tyckte redaktionen.

EBC. Foto: Daniel GolabiewskiPå EBC finns forskningsprojekt som innefattar både grundforskning och mer tillämpad forskning, till exempel miljörelaterad forskning och forskning på hotade arter. Forskningen baseras till stor del på genetik och söker förståelsen av det evolutionära ursprunget till  organismernas egenskaper.

Här kan du läsa om systematik som en nyckel till att förstå biologisk mångfald, om sjöns mikroskopiska liv, och hur betestrycket kan påverka den biologiska mångfalden. Vi berättar också om nya hjälpmedel i den taxonomiska forskningen och nyttan av åtgärder i vattendrag. Välkommen till ett nytt nummer av intressant läsning!

Hela numret finns som webbtidning och pdf på www.biodiverse.se. prenumerera genom att mejla: biodiverse@slu.se (skriv ditt namn och postadress. Läs mer om Biodiverse här.

På bilden: EBC. Foto: Daniel Golabiewski


Kontaktinformation