Fakta:
De 12 prioriterade områdena (fritt översatta)
Sustainable food security
1. Främja övergången till en mer mångsidig och hållbar livsmedelsproduktion
2. Agroekologiskt jordbruk för en förbättrad global livsmedelsförsörjning och livsmedelssäkerhet.
3. Anpassa och motverka klimatförändringar genom förbättrad markvård.
4. Strategier för mildare processer vid förädling av livsmedel.
5. Öka konsumenters förståelse och engagemang med fokus på hållbar konsumtion.
6. Ändamålsenliga och robusta system för ekologisk husdjursproduktion.
7. Utveckla innovativa system för ekologisk aquakultur.
Rural renaissance
8. Delaktighet och samarbete (konventionellt och ekologiskt) för hållbara lantbrukssystem.
9. Implementera cirkulär ekonomi för näringsämnen.
10. Stärka kunskaps- och innovationssystem för ekologiskt lantbruk.
11. Bättre maknadsdata för den ekologiska sektorn.
12. Förbättra ekologisk certifiering.