SLU-nyhet

Utlysning: CORE Organic Cofund

Publicerad: 15 december 2016

Den slutgiltiga utlysningen av medel inom ett nytt forskningsprogram inom CORE Organic är nu tillgänglig. För svenska forskare finns cirka 16 miljoner SEK tillgängligt totalt och projektmedel kan sökas för alla fyra teman i utlysningen.

Kunskapsspridning från projekten och hur resultaten kan implementeras i praktiken är viktiga kriterier vid projektens utvärdering och i instruktionerna för ansökan lyfts detta fram tydligt. Kontakta gärna EPOK för en diskussion om samarbete vad gäller kommunikationsaktiviteter. Vi har två kommunikatörer och stor erfarenhet av samverkan med aktörer i hela livsmedelskedjan.

Utlysningens fyra teman:

• Ecological support in specialised and intensive plant production systems
• Eco-efficient production and use of animal feed at local level
• Appropriate and robust livestock systems: cattle, pigs, poultry
• Organic food processing concepts and technologies for ensuring food quality, sustainability and consumer confidence

Ansökan sker i två steg, med slutdatum för steg 1 den 1 mars 2017 kl. 10.00 centraleuropeisk tid. I slutet av april lämnas besked om vilka projekt som gått vidare och slutdatum för steg-2 ansökan är den 3 juli nästa år. Minst fem länder ska ingå i projektet och ett enskilt projekt kan omfatta maximalt 1,5 miljoner €. Programmet bygger i huvudsak på nationella forskningsmedel med en förstärkning på plus 10 % från EU. Sveriges finansiella partner är Formas som lägger 15 miljoner SEK totalt i programmet. Med den kompletterande EU-finansieringen uppgår beloppet till cirka 16 miljoner.