SLU-nyhet

FoU-dagarna i september, nu är programmet klart

Publicerad: 15 juni 2016

Tema på årets FoU-dagar: Diversifiering för ökad uthållighet och lönsamhet! Ekologiskt lantbruk behöver utveckla nya strategier för att både öka hållbarheten och möta en ökande efterfrågan på ekologiska produkter. –Många rådgivare och lantbrukare deltar på FoU-dagarna, och vi vill också speciellt välkomna forskare då det är en väldigt bra mötesplats mellan forskning och praktik säger Maria Wivstad, föreståndare på EPOK.

FoU-dagarna inleds med lunch den 20 september och avslutas med kaffe kl 14:30 dagen efter. De övergripande frågorna kommer att handla om en ökad biologisk mångfald, en större diversitet i företaget och om nya försäljningskanaler kan vara en väg till hållbar intensifiering och bättre konkurrenskraft? Hur kan det konkret se ut i produktionen?

Programmet är uppdelat i tre spår, växtodling, trädgård och djur med gemensam inledning och avslutning. Utöver forskare kommer också lantbrukare och odlare hålla föredrag. Hela programmet hittar du här.

Fakta:

Tid: 2016-09-20 - 2016-09-21
Ort: Skövde
Lokal: Hotell Billingen
Arrangör: Jordbruksverket, EPOK, SLU Ekoforsk och Hushållningssällskapet

Jordbruksverket, SLU Ekoforsk och EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid SLU samt Hushållningssällskapet anordnar FoU-dagar där rådgivare, forskare, lantbrukare och andra intresserade kan mötas och diskutera aktuella frågor och de senaste forskningsrönen inom ekologisk produktion.


Kontaktinformation