SLU-nyhet

Intresserade skogsägare sökte kunskap på skogsmässan

Publicerad: 30 augusti 2016

Bland skördare, fyrhjulingar och tusentals skogsintresserade på skogsmässan Mellanskogselmia den 19 - 20 augusti hittades också forskare från SLU och Future Forests.

Maartje Klapwijk som samordnade Future Forests medverkan berättar att det var roligt och givande att träffa skogsägare och andra skogsintresserade och att intresset för frågor om skogsskador verkar vara stort.

- Vi har nått många med vårt budskap om riskerna för skogen med invasiva arter, säger Maartje Klapwijk. Många av dem vi mött har sett spår av till exempel almsjuka och askskottsjuka i sin egen närmiljö och vill gärna veta mer om vad som kan göras.

Från Future Forests deltog förutom Maartje Klapwijk, som är entomolog och specialiserad på skogens skadeinsekter, även Jan Stenlid, professor i skogspatologi och Carina Keskitalo, professor i statsvetenskap. Med på plats fanns också Åke Lindelöw, fältentomolog och ansvarig för Skogsskada, SLU:s webtjänst för att anmäla och söka kunskap om skogsskador. Maartje och Åke lät besökarna titta på olika skadeinsekter genom ett mikroskop och forskarna svarade på frågor och diskuterade med intresserade mässbesökare. Forskarna höll också korta föreläsningar och delade ut material till dem som ville fördjupa sin kunskap om skogens skadegörare.


Kontaktinformation

Annika Mossing, kommunikatör
Fakulteten för skogsvetenskap, SLU
annika.mossing@slu.se, 0727-10 39 44