SLU-nyhet

SLU högt placerat i USA-rankning

Publicerad: 02 september 2016

Det amerikanska medieföretaget US News har rankat universitet internationellt, och i kategorin Plant and Animal Science hamnar SLU på 15:e plats av de internationella universitet som ingått i undersökningen, och på 31:a plats i kategorin Environment/Ecology.

Kategorin ”Plant and Animal Science” omfattar ämnen som växtforskning, växtpatologi, växtnäring, veterinärmedicin, marin- och sötvattensbiologi samt zoologi. Kategorin Environment/Ecology omfattar ämnen som miljö och hälsa, miljöövervakning och -förvaltning, och klimatförändringar.

SLU är också bland topp tio i Europa i båda kategorierna.

De tre universiteten i topp i den totala sammanräkningen är alla amerikanska: Berkeley, Harvard och Davis.

http://www.usnews.com/education/best-global-universities/rankings

 


Kontaktinformation