SLU-nyhet

SLU-forskare till EUs expertgrupp

Publicerad: 10 oktober 2017
EU_Organic_Logo_Colour_OuterLine_rgb.jpg

SLU-forskaren Isabel Blanco Penedo har tillsammans med Paula Quintana Fernandez från KRAV som första svenska representanter valts in i EUs expertgrupp för ekoproduktion, Expert group for technical advice on organic production (EGTOP).

I EGTOPS uppdrag ingår att stötta EU-kommissionen i dess arbete. Det innebär bland annat att utvärdera produkter och ämnen inom ekologisk produktion, förbättra och utveckla nya ekoregler samt bidra till erfarenhetsutbyte i området. 

- Att Isabel har blivit invald i denna exklusiva skara, visar verkligen att SLU positionerar sig väl på området, säger Nils Fall, forskare och ställföreträdande prefekt på institutionen för kliniska vetenskaper, där Isabel Blano Penedo har sin forskartjänst.

Isabel Blanco Penedo blev invald i september och är en av 13 permanenta medlemmar. Mandatperioden är 4 år och var och en är invald för att kunna bidra med sin individuella åsikt.

- Att vara en permanent medlem i EGTOP är mycket prestigefyllt, men medför också ett stort ansvar. Vårt arbete och våra beslut kommer starkt att påverka lagstiftningen om ekologisk produktion i Europa, säger Isabel Blanco Penedo själv om sitt uppdrag.


Kontaktinformation
Sidansvarig: charlotta.lantz@slu.se