SLU-nyhet

Plattform för kunskapsutbyte inom ekolantbruk igång

Publicerad: 30 november 2017

För ett år sen startade farmknowledge.org, en plattform för kunskapsutbyte inom ekologiskt lantbruk i Europa. Nu finns nästan hundra tips samlade.

Plattformen farmknowledge.org startade 2016, som en del av Organic Knowledge Network Arable (OK-Net Arable), som startade för tre år sedan för att främja kunskapsutbyte mellan olika länder och mellan forskare och lantbrukare från inom ekologisk produktion. Det är koordinerat av IFOAM-EU och finansierat av Horizon 2020, EU:s största innovations- och forskningsprogram.

OK-Net Arable avslutas, plattformen fortsätter

Den 15 november 2017 hölls en sista konferens i Bryssel för OK-Net Arable, som nu avslutas. Farmknowledge.org kommer dock fortsätta och innehåller nu nästan 100 tips och guider för europeiska lantbrukare. På webbplatsen finns även ett stort antal instruktiva videos på olika språk. Flertalet är dock på tyska och franska, men en del är på engelska. Plattformen uppmuntrar också till diskussion. Man kan kommentera på tipsen, och ge dem betyg.

 Fem olika kunskapsområden

Sidan finns tillgänglig på tio olika språk (engelska, bulgariska, danska, holländska, estniska, franska, tyska, ungerska, italienska och lettiska) och är uppdelad i fem olika kunskapsområden där man kan hitta andras lösningar och föreslå egna på specifika problem.

  • Jordkvalitet och markbördighet
  • Växtnäring
  • Skadedjur och sjukdomar
  • Ogräskontroll
  • Lösningar för specifika grödor