SLU-nyhet

Pressinbjudan: Livsmedelsbranschen pitchar sina förslag i tävling om industridoktorander vid SLU

Publicerad: 28 november 2017

Av 30 inkomna ansökningar till SLU:s industridoktorandprogram inom livsmedel har 22 gått vidare i urvalsprocessen. Dessa bjuds nu in till nästa steg, som är ett ”pitch-event” då varje företag/organisation får 3 minuter på sig att sälja in sälja in sitt projektförslag. Totalt är det tio doktorandprojekt som står på spel.

Det blir en eftermiddag med högt tempo och en intressant exposé över branschens utmaningar. Förslagen rör hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till beredning och mat. Bland de inbjudna finns företag som DeLaval, Äppelriket Österlen, Kronfågel och Oatley.

– Vi har fått in väldigt många intressanta ansökningar som ger en spännande insikt i livsmedelssektorns utmaningar. De vi nu har valt ut har alla potential att kunna bli ett av de tio doktorandprojekten och därför vill vi se och höra mer för kunna välja ut de allra bästa, säger Erik Fahlbeck, vicerektor för samverkan på SLU.

SLU:s uppdrag att genomföra ett industridoktorandprogram inom livsmedelsområdet kommer från regeringen som bidrar med 15 miljoner kronor under tre år. SLU bidrar med lika mycket. Satsningen görs inom ramen för den nationella livsmedelsstrategin.

Näringsdepartementet, det departement som SLU sorterar under, kommer att finnas på plats under eftermiddagens presentationer.

15 går vidare till slutomgång
Senast 15 december meddelas vilka femton projektförslag som går vidare till slutomgång. Därefter påbörjas processen med att formulera konkreta doktorandprojekt, avtalsskrivande med företag samt rekrytering av doktorander om detta inte är klart. Av de femton kommer tio att bli de slutliga doktorandprojekten som påbörjas under sommaren 2018.

Välkommen att närvara vid SLU:s livsmedelsforsknings-pitch den 6 december!

Var: SLU Ultuna, Uppsala, Loftets Stora sal
När: Onsdag 6/12 kl. 13-16
Program
Anmälan (för journalister): anna.bleckert@slu.se, kommunikatör SLU, tel: 018-67 1550, 076-2284217

Andra intresserade kan anmäla sig via https://www.slu.se/ew-kalender/2017/12/livsmedelsforsknings-pitch/.

Pressbilder kommer att finnas tillgängliga för nerladdning direkt efter eventet via den här länken
https://share.mediaflowpro.com/?DAACTHLV6V

Kontaktperson Industridoktorandprogrammet
Bengt Persson, projektledare SLU
telefon: 040-41 51 41
bengt.persson@slu.se

Presskontakt
Anna Bleckert, kommunikatör SLU
Telefon: 018-67 15 50, 076-228 42 17
anna.bleckert@slu.se

Fakta:

Mer om industridoktorandprogrammet

Livsmedelssektorn i Sverige står inför en rad utmaningar och SLU vill nu fördjupa och utveckla forskningssamarbeten med sektorn. De nya industridoktoranderna inom programmet LivsID kommer att fokusera på projekt och frågeställningar som initierats av företag och organisationer inom livsmedelsområdet.

Doktoranderna ska förbli anställda hos sin arbetsgivare och under fem år ägna 80 procent av arbetstiden åt forskarstudierna vid SLU och resterande 20 procent åt ordinarie arbetsuppgifter.

www.slu.se/industridoktorander


Kontaktinformation