SLU-nyhet

Tillväxt Trädgård - ett nätverk för samarbete

Publicerad: 20 december 2017

Från och med januari 2018 övergår Tillväxt Trädgård till att vara ett renodlat nätverk. De parter som 2017 varit med i Tillväxt Trädgård erbjuds att vara med i nätverket. Målsättningen är att verka för att stärka tillväxtfrämjande satsningar inom trädgårdsområdet.

För knappt tio år sedan initierades Tillväxt Trädgård, som då innebar ett avtalsbaserat samarbete och med en gemensam finansiering i den så kallade Tillväxtfonden. Parter har varit trädgårdsnäringens olika aktörer inklusive SLU i Alnarp. Ett bra exempel på vad Tillväxt Trädgård åstadkommit är de knappt hundra tillväxt- och utvecklingsprojekt som genomförts i samarbete mellan näringen och forskningen och som finns publicerade på Tillväxt Trädgårds webbsida.

Tillväxt Trädgård har också initierat sammanställningen av Branschbeskrivning Trädgård - område hortikultur, utemiljö och fritidsodling. Branschbeskrivningen ger en helhetsbild av trädgårdsbranschen och dess betydelse i samhället, främst nationellt men även ur internationell synvinkel. 

-Det känns bra att vi fortsätter vårt samarbetet och på så vis tar tillvara den kraft som finns i detta nätverk, säger projektledare Susanna Lundqvist vid SLU i Alnarp.


Kontaktinformation

Susanna Lundqvist, projektledare
Enheten för samverkan och utveckling, SLU i Alnarp
susanna.lundqvist@slu.se, 040-41 51 75