SLU-nyhet

Fosfor i hästgödsel påverkar övergödningen men problemet går att lösa

Publicerad: 13 februari 2017
hippologstudenter.jpg

Att hästens spillning skulle vara ett hot mot miljön diskuteras just nu i sociala medier efter en artikel i DN, och bland hästfolk är upprördheten stor. Helena Aronsson, från institutionen för mark och miljö, berättar för UNT att fosfor i hästgödsel påverkar övergödningen men att det är ett problem som går att lösa.

På frågan om hästen är en miljöbov svarar Helena Aronsson:

– Nej, det tycker jag inte. Ett oskyldigt djur kan knappast vara en miljöbov. Men det finns en fara med att all hästgödsel inte hamnar där den ska. Uppenbarligen är det här en känslig fråga, för det finns hästägare som slår i från sig.

Läs hela artikeln i UNT.

Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se