SLU-nyhet

Årsrapport från Mistra Biotech

Publicerad: 06 mars 2017
framsida_2016_webb_270.jpg

Nu är den här! Den årliga sammanställningen av forskningsframsteg och resultat i Mistra Biotech. Läs om doktoranden Catja Selga som kopplar samman genetisk variation med olika egenskaper i potatis och om Dennis Eriksson som kopplar samman forskare.

Peter Borring är lantbrukare och har både konventionell och ekologisk odling – hur ser han på lantbruk, konsumenter och teknikutvecklingen inom växtförädling? Bland forskningsresultaten kan ni bland annat läsa om just konsumenter och hur GMO-märkning påverkar hur de ser på risker med bioteknik, grisar som äter restprodukter av fältkrassing, behovet av en uppdaterad lagstiftning kring genmodifiering, potatisförädling i norden, och om möjligheter och svårigheter med genomisk förädling och mycket mer.

Som vanligt bjuder vår styrelseordförande och programchefen på tänkvärda ord.

Trevlig läsning! (Rapporten är på engelska) 

Läs och/eller ladda ner rapporten

Sidansvarig: anna.lehrman@slu.se