SLU-nyhet

Den som väntar på nåt gott…

Publicerad: 24 mars 2017

I juni (2017) är det så dags för Jeannette Eggers att försvara sin avhandling. Jeannette har i långsiktiga scenarieanalyser utvärderat vilka konsekvenserna blir för olika ekosystemtjänster om man tar mer hänsyn till den befintliga markägarstrukturen på landskapsnivån.

Jeannette jämförde även olika scenarier med hjälp av det nya verktyget PlanEval:s webbapplikation. Där tittar hon närmare på hur olika skötselalternativ lyckas balansera ekonomiska, ekologiska och sociala skogliga värden. Jeannette har även undersökt avvägningar mellan rekreation och virkesproduktion. Detta med hjälp av Heurekas rekreationsindex som kombinerades med ett index som representerar potentiell efterfrågan av friluftsliv exempelvis lättillgängliga områden relativt nära bebyggelse. Genom arbetet har Jeannette samlat på sig gedigen kunskap om Heurekasystemet, av de fem artiklar som ingår i avhandlingen har Heureka använts i fyra och för de fyra har tre av Heurekas programvaror använts: RegVis, PlanVis och PlanEval.

Vi rapporterar mer om Jeannette längre fram

Fakta:

Den preliminära titeln på avhandlingen: Development and Evaluation of Forest Management Scenarios: Long-term Analysis at the Landscape level