SLU-nyhet

Intervacc noteras på Nasdaq

Publicerad: 13 mars 2017
horses.jpg

Intervacc, som har sin grund i forskning från SLU och Karolinska Institutet, har noterats på Nasdaq First North. Företaget arbetar för att möta det ökade behovet av djurhälsa genom nya djurvacciner.

En nyemission till allmänheten i Sverige och institutionella investerare har genomförts inför noteringen.

Intervaccs huvudområden är vacciner mot ekonomiskt betydelsefulla bakteriella infektioner, i första hand inom djurhälsovård. Bolagets vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid SLU och Karolinska Institutet som lagt grunden till den teknikplattform som utgör basen i Intervaccs forsknings- och utvecklingsarbete.

– Intervacc är ett bra exempel på att SLU:s forskning kommer till användning i samhället. Marknaden för djurvacciner växer globalt och företaget arbetar med den viktiga uppgiften att möta det ökade behovet av effektiv djurhälsa, säger Turid Sundin Carlsson, operativ chef på SLU Holding.

Relaterade sidor:

Kontaktinformation
Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se