SLU-nyhet

”Servicen på landsbygden har aldrig varit bättre”

Publicerad: 15 mars 2017

Det skrivs om nedläggningar på landsbygden. Men samtidigt har servicen för de som bor där inte varit bättre, skriver Erik Westholm, professor vid SLU i ett debattinlägg i Land.

”Landsbygdens svårigheter och möjligheter bör ses i ljuset av globaliseringen. Vi ser flyktingar och arbetskraft komma till landsbygden, kanske tillfälliga flöden, kanske människor som flyttar vidare eller också en svag signal om en större förändring.”

”…landsbygdens framtid är på många sätt mer öppen än städernas. Landsbygden blir viktig på nya sätt när historien rullar vidare. Då behöver vi en diskussion som inte kör fast i schablonerna”, avslutar Westholm sin artikel.

http://land.se/asikt/servicen-pa-landsbygden/


Kontaktinformation